Formula-E

Közös csapatot indít Alain Prost és a DAMS a Formula E-ben: e.dams

2013.10.24. - 21:18  |  Nincs hozzászólás

Megvan az FIA Formula E ötödik csapata, mely két nagy név kooperációjának tudható be: Alain Prost és Jean-Paul Driot, a DAMS alapítója állt össze, hogy megalkossák az elektromos bajnokság újabb alakulatát. A négyszeres F1-es bajnok Prost természetesen boldogan adja a nevét a Formula E-hez.

Az e.dams névre hallgató alakulat a széria ötödik nevezője, tehát a fél mezőny már megvan, mivel tíz istálló számára van hely az első bajnokságban, mely 2014 őszén kezdődik. Eddig az Andretti Autosport, a Dragon Racing, a brit Drayson Racing és a China Racing adta be a nevetését, és felvételt nyertek a bajnokságba.

A Le Mans közelében székelő DAMS (Driot Associés Motor Sport) 25 éves múltra tekint vissza a motorsportban: számos szériában nyertek bajnokságokat, beleértve a GP2-őt és a Formula Renault 3.5-öt, ahol csak a második szezonjukat teljesítették, de idén már megnyerték az egyéni és konstruktőri címet.

A bejelentésre Párizsban került sor, a Renault L'Atelier nevű bemutatótermében, ahol a két alapító mellett jelen volt Jeant Todt, az FIA elnöke, és Alejandro Agag, a Formula E Holdings ügyvezetője. A helyszín nem véletlen, mivel a Renault is a nevét adta a bajnoksághoz, míg Prost a márka nagykövete, és a Forma-1-es részleget is képviseli.

„Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek a Formula E kalandjának”- mondta a francia. „Rendkívül motiváló, hogy aktívan részt vehetek ennek az új technológiának a kifejlesztésében, mely 100 százalékosan elektromos. Más bajnokságokban már láthattuk, hogy 2014-ben a fenntarthatóság felé mennek el, ezzel bizonyítva, hogy a motorsport a jövő mérföldköve.”

Agag boldogan jelentette be, hogy Andretti után egy másik nagy név fogja népszerűsíteni az elektromos bajnokságot.

„Nagy megtiszteltetés, hogy Alain Prost-tal együtt üdvözölhetem a Formula E-ben Jean-Pault, mivel előbbi világszerte az egyik legnagyobb név a motorsportban. Tudom, hogy az e.dams nagy hatással lesz a szériára. Az is fantasztikus, hogy ilyen nagy tekintélynek örvendő nevek elkötelezték magukat a tiszta energia és a fenntartható mobilitás mellett, és meg is mutatják ezt; csatlakoznak hozzánk a folyamatban, miszerint egy elektromos jövőt alkotunk.”

Rovat további cikkei

Trulli elégedett a Formula E autójával: olyan, mint egy rendes versenygép

Jarno Trulli elég sok mindent vezetett már az elmúlt évtizedekben, és az...

2014.03.25. - 17:22 tovább »

A Formula E autói mindenkit meg fognak lepni: futurisztikus hangzás a Star...

Alejandro Agag promóter szerint az elektromos versenyautók kellemes...

2014.03.23. - 13:56 tovább »

Trulli, Heidfeld, Bird, és d’Ambrosio is csatlakozott a Formula E...

A Forma-1-ből és a GP2-ből ismerős nevek csatlakoztak a Formula E...

2014.03.19. - 13:50 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »