Formula-E

Egy újabb szereplő a Formula E-ben: itt az Audi Sport ABT Formula E Team!

Megérkezett a Formula E hetedik csapata, mely az Audi támogatását élvezi: a német tuningcég és sportvállalkozás, az ABT is beszáll az elektromos bajnokságba. A versenyautó festése már a legjobbak között van.

Két héttel a Super Aguri Formula E Team érkezése után az ABT Sportsline is bejelentette, hogy csapatot indít a 2014 őszén rajtoló bajnokságba. A céget szoros kapcsolat fűzi az Audihoz, mely kész gyári versenyzőket adni a csapatnak. Az istálló neve Audi Sport ABT Formula E Team lesz, és a DTM után újabb szériában dolgoznak együtt. Az ABT a német márka utcai modelljeit is nemesíti.

„Büszkék vagyunk rá, hogy lehetőséget kapunk ennek az új versenyszériának a debütálásában”- mondta Hans-Jürgen Abt.

„Egy teljesen új fejezetet jelent a motorsporttörténelmünkben az, hogy részt veszünk az FIA Formula E Világbajnokságban. Mivel olyan cég vagyunk, mely mindig is aktív volt a regeneratív erőátvitelek és elektromos mobilitás területén, számunkra meggyőző a sorozat koncepciója. Innovatív, a legmagasabb szintet jelenti a motorsportban, és a rajongók számára is remek lesz, szerte a világon – ez mind tökéletes passzol az ABT Sportsline-hoz.”

Dr Wolfgang Ullrich, az Audi Motorsport vezetője elmondta, figyelemmel követték a bajnokság születését, és örömmel tölti el őket, hogy a partnerük is csatlakozik a szériához. Hangsúlyozta, szorítanak az új csapatnak, és gyári versenyzőkkel támogatják az ABT-t, amennyiben arra szükség lenne.

Az alakulat olyan nevek mellé iratokozott fel a 10 férőhelyes nevezési listán, mint a már említett Super Aguri, Andretti Autosport, Dragon Racing, China Racing, Drayson Racing, e.dams. Az ABT a harmadik európai csapat az indulók között. A sportcég a GT szériában is több sikert aratott, csak úgy, mint a hosszú távú versenyzésben.