Formula-E

Egy újabb csapat a Formula E-ben: Virgin Racing Formula E Team

Az új elektromos bajnokság 2014-es naptárját szerdán hagyta jóvá az FIA Világ Motor Sport Tanácsa (WMSC). A versenyek 10 különböző városban kerülnek majd megrendezésre, a világ különböző tájain. Most a Virgin Racing Formula E Team erősítette meg az indulását, melynek az élén Alex Tai csapatfőnök és a Virgin alapítója, Sir Richard Branson áll majd. A világhíres márka korábban a Forma-1-ben vállalt szerepet, ám most eljött az idő, hogy a jövő egyik nagy bajnokságában versenyezzen, mely nem más, mint a Formula E.

Richard Branson: „A Formula E bajnokság egy igazán izgalmas hírt jelent a versenyzés rajongóinak, akik hisznek az elektromos autók jövőjében. Gyors, megbízható és tartós versenyautókra van szükségünk, hogy felgyorsítsuk ezt az ágazatot, és bemutassuk a globális nagyközönség számára az elektromos autókat. A versenyek sok híres városközpontban kerülnek majd megrendezésre. Rengeteg szórakozást jelent majd mindez a nézők számára.

Alex Tai: „Úgy vélem, hogy a Virgin márka számára nagyszerű részt venni ebben a Formula E bajnokságban. Csodálatos hangulatot tapasztalhatunk majd ezekben a nagy városokban. A Virgin mindig is úttörő volt a technikai fejlődések terén, így a Formula E kézenfekvő lehet számunkra. Szerencsés vagyok, hogy az évek során részt vehettem a Virgin különböző programjaiban, és most egy újabb kihívás vár rám.

Alejandro Agag, a Formula E Holdigns ügyvezető igazgatója elmondta, nagyon boldog a Virgin beszállása miatt, mely egy újabb megerősítés azt illetően, hogy az elektromos bajnokságnak van jövője. A Virgin valóban egy világhíres és globális márka, ami garanciát jelenthet a sikerre.

A mai bejelentés egyúttal azt is jelenti, hogy már csak egy szabad hely maradt a 2014-es bajnokság rajtrácsán.