Formula-E

Formula E: Di Grassi azonnal felhagy a teszteléssel, mert versenyezni akar

A Forma-1-et is megjárt brazil versenyző az elsők között csatlakozott az elektromos szériához, mint tesztpilóta. Di Grassi volt az első, aki megtehetett néhány kört a Spark-Renault SRT_01E névre keresztelt elektromos „szörnyeteggel”.

A német Motorsport-Total lap megtudta, az FIA úgy döntött, hogy a tesztpilóták nem versenyezhetnek a bajnokság első évében jövőre, mivel az nagy előnyt jelentene számukra.

„Amikor meghallottam a hírt, azonnal befejeztem a teszttel kapcsolatos munkámat. Én versenyezni akarok.” – mondta a német médiának határozottan Di Grassi.

Az ex-F1-es versenyző szerint az első teszten főként csak a rendszereket ellenőrizték, és ezzel semmilyen komoly előnyre nem tett szert.

„Az autó még a legutóbb tervezett technológiákkal sem volt felszerelve, így az akkumulátor is sokkal kisebb volt. A teljesítmény sem olyan volt, mint majd az a bajnokságban lesz.”

Időközben teljessé vált a rajtrács, már ami a csapatokat illeti. A mezőnyben ott van az ABT Formula E csapat is, mely az Audi Sport támogatott gárdája lesz. A hírek szerint a 29 éves versenyző komoly esélyes arra, hogy megkapja az egyik ülést jövőre. Egyelőre nem tudni, hogy Takuma Sato miként is dönt majd. A szintén F1-es tapasztalatokkal rendelkező versenyző is a Formula E munkáját segíti a különböző tesztekkel.