Formula-E

Ilyen lehet a Formula E utcai pályája Rio de Janeiróban

Di Grassi nemrég árulta el, hogy lemond a Formula E tesztversenyzői szerepéről, mivel jövőre aktívan részt kíván venni a bajnokságban, ezt pedig nem tehetik meg olyanok, akik korábban huzamosan teszteltek. Az FIA szabályainak eleget téve azonnali hatállyal felhagy a teszteléssel.

A tíz csapat és a tíz város már megvan, most az állandó versenyzők szerződtetése és a szabályrendszer kialakítása van folyamatban. Ugyanakkor pályákra is szükség van, és a Globo jóvoltából betekintést nyerhetünk a Rio de Janeiróba tervezett vonalvezetésről. A pályát maga di Grassi álmodta meg, és a versenyző az összes aszfaltcsík tervezésében részt fog venni. A pálya közel 3 kilométer hosszú és 15 kanyart tartalmaz. Közel van a város egyik ikonikus részéhez, a Marina da Glória nevű öbölhöz és kikötőhöz.

formulaebrazil

„Ez egy utcai pálya, szóval nem kell olyan sokat befektetni, és tiszteletben kell tartani a helyszűkét”- mondta Di Grassi a Globónak.

„Azért aggódtunk leginkább, hogy minél kevesebb helyre legyen szükség a pályához, mivel nem vághatunk ki fákat vagy ilyesmi”- utalt a parkos környezetre. „Google Earth segítségével készítettem el az alaptervet, majd továbbítottam egy erre specializálódott cégnek, mely felhívta a figyelmet arra, mit kell tenni a bukóterek és újraaszfaltozás terén, hogy megkapja az FIA licencét. A pályát valószínűleg más kategóriák is használhatják majd”- zárta di Grassi.