Formula-E

Las Vegasban mutatta meg magát a Formula E versenyautója – videóval

Lucas di Grassi ezúttal a szerencsejáték amerikai fellegvárában hajtotta meg a Spark-Renault SRT_01E-t. Ez volt az autó első bemutatója nagyközönség előtt.

Az elektronikai kiállítással (CES) egybekötve debütált a 220 km/óra végsebességre képes versenygép, melyet ismét a brazil versenyző terelgetett. Az észak-amerikai kontinens fontos piac a Formula E számára, mivel 2015 tavaszán két futamot is rendeznek majd a földrészen: Los Angeles és Miami várja a 20 fős mezőnyt. További szálakkal is rendelkeznek Amerikában: két tengerentúli csapat is nevezett, a FOX Sports fogja adni a futamokat, és a Boston Celtics tulajdonosa is beszállt befektetőként.

Az autó 3 másodperc alatt van százon, és olyan cégek működtek közre a tervezésben és építésben, mint a Dallara (karosszéria), Williams (akkumulátor), McLaren (erőátvitel és elektronika), Renault (a rendszerek integrációja) és a Michelin (gumik).

A bemutatóra a Caesars Palace körül került sor: ott, ahol korábban F1-es futamot is rendeztek, igaz, nem sok sikerrel. Az autó a helyszínen marad, és a CES Show keretében lesz látható.