Formula-E

Korábbi F1-esek is a Formula E-re pályáznak: Buemi, Liuzzi, és Sato is versenyezne

2014.01.08. - 09:40  |  Nincs hozzászólás

Összesen nyolc versenyző „váltott tagságot” a Formula E Drivers’ Clubba, és hamarosan tesztelhetik az elektromos bajnokság versenygépét. A listán található még IndyCar-versenyző és a DTM-et is megjárt Adrien Tambay.

A tíz csapat és a tíz helyszín már megvan, így a Formula E szervezői elkezdték összeállítani a versenyzők listáját. Jelentkező van bőven, mivel több pilóta is munkát keres a piacon, és érdekes alternatíva a világ első elektromos bajnoksága. Ahogy az várható volt, korábbi F1-esek is érdeklődnek, de más szériákból is érkeznek a nevek.

A sorozat versenyzőit tömörítő Formula E Drivers’ Club egyelőre nyolc nevet tartalmaz, de a következő hetekben további tíz személy iratkozik fel. Az első körben Sebastien Buemi, Marco Andretti, Karun Chandhok, Vitantonio Liuzzi, Adrien Tambay, Ma Qing Hua, Lucas di Grassi és Takuma Sato adta le a nevezését. Buemi, Chandhok, Liuzzi, di Grassi és Sato aktív F1-es versenyzők voltak, míg Hua a HRT-nek és a Caterhamnek tesztelt. Marco Andretti az F1-es bajnok Mario fia, és az ötödik helyen végzett az IndyCarban, míg a francia Tambay olyan szériákat járt meg, mint a Formula 3, GP3, Formula Renault 3.5 és a DTM.

„Nagyon boldog vagyok, hogy tagja lehetek az új Formula E Drivers’ Clubnak”- kezdte Buemi. „A motorsportra úgy kellene tekinteni, mely vezető szerepet tölt be a fenntartható technológiák fejlesztésében és ösztönzésében, így remek lesz látni, hogyan fogja befolyásolni nemcsak a motorsportot, hanem a közúti autókat és a környezetet. A versenynaptár nagyon erős és elhozza a rajongókhoz a sportot. Úgy tűnik, nagy móka lesz vezetni a Formula E versenyautóját.”

Sato a következőkkel kommentálta a lehetőséget. „Nagyon izgatott vagyok, hogy tagja lehetek a Formula E Drivers’ Clubnak, és részt vehetek a Formula E-ben induló autók fejlesztésében. Ez a sorozat óriási potenciállal bír a jövő motorsportjai és az elektromos autók szempontjából.”

Rovat további cikkei

Trulli elégedett a Formula E autójával: olyan, mint egy rendes versenygép

Jarno Trulli elég sok mindent vezetett már az elmúlt évtizedekben, és az...

2014.03.25. - 17:22 tovább »

A Formula E autói mindenkit meg fognak lepni: futurisztikus hangzás a Star...

Alejandro Agag promóter szerint az elektromos versenyautók kellemes...

2014.03.23. - 13:56 tovább »

Trulli, Heidfeld, Bird, és d’Ambrosio is csatlakozott a Formula E...

A Forma-1-ből és a GP2-ből ismerős nevek csatlakoztak a Formula E...

2014.03.19. - 13:50 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »