Formula-E

A Donington Parkban lesz a Formula E új központja: egy fedél alatt minden csapat

A Formula E és a Donington Park Racing Circuit ma jelentette be, hogy a két fél megállapodott, ennek megfelelően Angliában lesz a széria központja. A nevezett csapatok tesztelésre is használhatják majd a híres pályát.

Már január 2-án megkezdődött az új létesítmény építése, de csak ma jelentették be hivatalosan a két fél közötti megállapodást. Az egyedülálló központban mind a tíz csapat számára biztosítanak irodákat, viszonteladói helységeket, és természetesen szereléshez szükséges garázsokat. Az épületben fog dolgozni a Formula E saját csapata is, mely összesen több mint 150 főt jelent.

Az istállók tesztelés céljából is igénybe vehetik majd a pályát, így házon belül próbálgathatják a Spark-Renault SRT_01E-t.  A központ mindössze 100 méterre lesz magától a pályától, a Western Paddock részen. Az építkezés során természetesen szem előtt tartják a fenntarthatóságot, így az épület eleget fog tenni a BREEAM néven futó tanúsítvány “nagyon jó” fokozatának.

“Számos helyszínt megnéztük Európában, de a brit motorsportipart a legjobbként tartják számon a világon, így könnyű döntés volt, hogy Angliában legyen a központ”- mondta Alejandro Agag promóter. “A Donington Parkban megvalósuló új létesítmények egy tökéletes központot biztosítanak a Formula E működtetéséhez.”

Agag hangsúlyozta, hogy az East Midlands Airport és a DHL központjának közelsége is a kezükre játszik, mivel így jelentősen csökkenteni tudják a CO2 kibocsátást a szállítás során. Az építkezés várhatóan árpilis végén ér véget, az első csapatok pedig május 1-én költözhetnek be.