Interjúk

„Az apróságokon nagyon sok múlik”

A Telenor Android Workshopon Peller Mariannak arra is jutott ideje, hogy a Tiszta Jövő kérdéseire is válaszoljon. Műsorvezetés és workshop között ültünk le pár gyors kérdésre.

Tiszta Jövő: Te vezetted fel a rendezvényt és workshopon is részt veszel. Minek köszönhető ez az aktív szerepvállalás?
Peller Mariann: Egyrészt meghívtak és nagyon szívesen jöttem. Utóbbi annak is köszönhető, hogy a környezettudatosság elég fontos számomra és igyekszem ennek megfelelően élni az életemet. Pont egy éve voltam klímanagykövet és azt is nagyon élveztem. Akkor is azt mondtam, hogy nagyon oda kéne figyelni arra, hogy mit teszünk a Földünkkel. Sajnos…
TJ: Hogyan nyilvánul meg a környezettudatosság a hétköznapjaidban?
PM: Apróságokban, de azt gondolom, hogy ezeken az apróságokon nagyon sok múlik, ha sokan is csináljuk. A papírt és a műanyagot mindig kiválogatom és szelektíven gyűjtöm. Zuhanyzom és nem szoktam nagy fürdéseket rendezni. Egyszerűen sajnálom a vizet. „Húzzuk ki a falból, ha nem vagyunk otthon” – tulajdonképpen ilyen apróságok, amiket sokat szoktak emlegetni.
TJ: Közszereplőként sok emberrel találkozol. Mennyire nyitottak szerinted az emberek a környezettudatos életre?
PM: Egyre nyitottabbak. Jó pár évvel ezelőtt – amikor az okosok elkezdtek ezzel foglalkozni és próbáltak sípolni, hogy figyeljünk oda ezekre a dolgokra – sokkal kevesebben vették ezt tudomásul. Viszont most, mi ismert emberek nagyon nagy hatással tudunk lenni a fiatalokra és különösen a gyerekekre, hiszen ennek az ismertségnek van egy ilyen vonulata is. Jól kell használni, ha az ember ismert és igenis tudunk rájuk hatni.
TJ: Hogyan kerültél kapcsolatba a környezetvédelemmel?
PM: Érdekes, hogy ez a munkámhoz köthető. Amikor elkezdtem három évvel ezelőtt dolgozni a kereskedelmi televízióban, akkor szépen lassan jött az ismertség és ezzel együtt nőtt a felelősség. Akkor gondolkoztam el azon, hogy ha megismernek, ha valamit képviselnem kell, mi is legyen az. Nem is volt kérdés, hogy mit válasszak.
TJ: Mi lesz a mai workshop témája, amit Béres Alexandrával fogtok tartani?
PM: A mi témánkat különösen fejben tartom. Egyrészt ugye Béres Alexandrával nem nehéz arról beszélni, hogy egy nő hogyan éljen egészségesen és tudatosan. Természetesen kitérünk arra, hogy mik az egészséges ételek és italok, valamint mozgásformák. Beszélgetünk arról, hogy mindezt hogyan tudja segíteni az okostelefon. Én is csak most kezdtem el ismerkedni ezekkel az applikációkkal, tegnap töltöttem le hármat és rájöttem, hogy még a kardiómat is tudja számolni. Beszélgetünk a környezetvédelemről, de elsősorban a nőket igyekszünk most megcélozni. Természetesen mi mással, mint azzal, hogy minél szebbek és egészségesebbek legyünk, és ezen keresztül a környezetünket is minél szebbé és egészségesebbé tegyük.