Környezetvédelem

Bemutatkozik a Lokalizáció

A Lokalizáció Kft-t hosszú tervezés és előkészítés után hozta létre a KÖVET Egyesület és három magánszemély 2008 nyarán.

Az egyesület sokévi munkája során többször tapasztalta, hogy a globalizáció hatására a Magyarországon is könnyen előállítható termékeket rendre messzi országokból importálják. Az a tény pedig, hogy ezzel mennyire terhelik a környezetet, sokszor figyelmen kívül marad. Főként a környezetbarátnak titulált termékek vesztik el lényegüket azzal, hogy közúton kamionnal vagy repülőgéppel, hosszú úton szállítva jutnak el a végfelhasználókhoz, nagy mennyiségű légszennyezést okozva.

 

Ezen tendencia megváltoztatására jött létre a Lokalizáció Kft, amelynek célja, hogy olyan kereskedelmi tevékenységeket szervezzen, amelyekkel növeli a hazánkban vagy a közeli országokban gyártott környezetbarát és felelősen használható termékek kereskedelmi forgalmát. Munkáját végezve folyamatosan szem előtt tartja a KÖVET Egyesület környezetvédelmi, társadalmi elveit, és olyan mintavállalatként igyekszik működni, amely példát mutat más magyarországi nagyvállalatoknak a környezeti tudatosság és felelősség gyakorlása terén.

A Kft első üzletágaként a Zöld Irodaellátót hozta létre, amely az Egyesület Zöld Iroda programjával (http://www.zoldiroda.hu/) együttműködve törekszik „zöldíteni” a KKV-k és a magyarországi nagyvállalatok irodáit. Míg az egyesület Zöld Iroda programja az irodák környezet- és emberbarát működésének feltételrendszerét elviekben dolgozza ki, valamint gyakorlati tanácsokkal látja el a cégeket, addig a Zöld Irodaellátó a felelősen működni igyekvő cégek irodáinak környezetbarát és felelősen használható irodaszerekkel való ellátását vállalja fel. Ezzel a vállalatok számára biztosít elérhető és megvásárolható felelősen használható termékbázist.