Környezetvédelem

Zöld Béka Díj 2010

2010.12.03. - 14:46  |  Nincs hozzászólás

A legjobb fenntarthatósági jelentés kategóriában első helyezést ért el a Dreher Sörgyárak Zrt. Magyarország vezető sörgyártó és forgalmazó vállalatának jelentése a második helyezett OTP Bank Nyrt., és a harmadik helyezett Magyar Telekom Nyrt. jelentésénél bizonyult jobbnak.

A rangos elismerést a Dreher Sörgyárak nevében Kovács Sándor Lóránt, vállalatfejlesztési igazgató vette át.

„Ez a díj számunkra ismételten azt bizonyítja, hogy a magyar söriparban elsőként kiadott fenntarthatósági jelentésünk példaértékű a szakma számára is, ösztönző hatása lehet a többi piaci szereplőre. A jelentéssel a legfontosabb célunk a tájékoztatás volt, hogy áttekintő képet nyújtsunk a Dreher Sörgyárak Zrt. szerepéről, a társadalmi és környezeti fenntarthatóság érdekében tett erőfeszítéseinkről, eredményeinkről. Hosszú távra tervezünk, az üzleti fenntarthatóságra törekszünk. A jelentésünkben eddig elért eredményeink mellett konkrét vállalásokat is megfogalmaztunk, ezek megvalósítása a cél a jövőre nézve. Munkatársaim nevében is még egyszer köszönöm a díjat.” – fogalmazott Kovács Sándor Lóránt, azt követően, hogy átvette a díjat.

Reiniger Róbert, a Deloitte Zrt. Környezetvédelmi tanácsadás üzletágának igazgatója méltatta a beadott jelentések színvonalát, és elmondta, hogy a környezeti kérdések iránt elkötelezett, elismert független vállalati szakértőkből álló zsűri 2010-től külön értékelte a fenntarthatósági és környezetvédelmi jelentéseket, és ezeket külön is díjazta. A legjobb környezeti jelentés címet az Audi Hungaria Motor Kft nyerte.

A zsűri idén három ország 44 – ebből 34 magyar, 8 szerb, és 2 horvát - jelentését vizsgálta. A legfontosabbnak ítélt szempontok - mint a nemzetközi összehasonlítások, kitekintések megléte, a cég tevékenységének elhelyezése a gazdaságban, a célok megfogalmazása és teljesülésük vizsgálata, a fajlagos költségek bemutatása és az iparági összehasonlítás – összességében a Dreher Sörgyárak jelentésében kerültek legkomplexebben bemutatásra.

A Zöld Béka Díj zsűrijét idén Zilahy Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, dékán-helyettese, Dálnoky Noémi, az Európai Bizottság Regionális Politikai Főigazgatóságának projektvezetője, Panulin Ildikó környezetvédelmi szakújságíró, valamint Dejan Trifunovic, a Szerb Kereskedelmi Kamara CSR projekt koordinátora alkották.

A Deloitte Magyarország által tizedik alkalommal meghirdetett Közép-európai Környezeti Jelentés Díj (Central European Environmental Reporting Award, CE ERA), népszerű nevén Zöld Béka Díj iránt idén is nagy volt az érdeklődés a vállalatok részéről. A díjat azok a közép-európai vállalatok kapják, amelyek az adott év legjobb környezeti vagy fenntarthatósági jelentését készítik. A díj nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a régió vállalatainak éves beszámolója ne korlátozódjon a társaság üzletmenetének pénzügyi vonatkozásaira.

A „Zöld Béka” díjat az Európai Parlament és a Tanács irányelve is támogatja: a közepes és nagyvállalatoknak – az EU más országaiban működő vállalatokhoz hasonlóan – fenntarthatósági jelentést kell készíteni, illetve üzleti jelentésüket társadalmi felelősségvállalásuk gyakorlatának bemutatásával kell kiegészíteni.

Az érdeklődők számára a Dreher Sörgyárak fenntarthatósági jelentése teljes egészében, illetve fontos kiegészítő információk kíséretében, elektronikus formában elérhető a következő hivatkozásokon:

www.fenntarthatosag.dreherzrt.hu/jelentes2010,

vagy

http://fenntarthatosag.dreherzrt.hu

Rovat további cikkei

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »

Egyre kékebbek lehetnek a világ vizei a klímaváltozással

Egyre kékebb lehet a "kék bolygó": a hőmérséklet emelkedésével a világ...

2019.02.11. - 12:00 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Már a sarkvidéken nyúzzák a BMW elektromos-meghajtású trióját

A 2020-ban és 2021-ben piacra kerülő modellek tesztelése jelen pillanatban...

2019.03.27. - 19:11 tovább »