Környezetvédelem

Környezetvédő fájlformátum a WWF-től

A környezetvédő szervezet a fák védelme érdekében létrehozott egy olyan, dokumentumok tárolására szolgáló fájlformátumot, amely nem engedélyezi a nyomtatást, ezáltal kímélve a környezetet -olvasható a Greenbiz.com honlapon.

A Greenbiz.com környezetvédelmi témákkal foglalkozó oldal értesülései szerint a Természetvédelmi Világalap (World Wildlife Fund) még novemberben kezdte meg a .wwf dokumentum formátum terjesztését. A megoldással az Adobe által kifejlesztett PDF-formátumot szeretnék kiváltani, illetve elérni, hogy lehetőség szerint csak akkor folyamodjunk nyomtatáshoz, ha feltétlenül szükséges.

„Minden nap egész erdőket vágnak ki a papírgyártás érdekében” – hallható a .wwf formátumot promotáló videóban. „Az így előállított papírtra aztán gondolkodás nélkül nyomtatunk weboldalakat, leveleket, egész könyveket is, annak ellenére, hogy ezeket a dokumentumokat PDF-fájl formájában is elmenthetjük. Azonban még a PDF-eket is ki lehet nyomtatni, ezért, hogy elejét vegyük az értelmetlen papírpazarlásnak és felhívjuk a figyelmet a környezet védelmére, létrehoztuk az új, zöld fájlformátumot, a .wwf-et, amelyet nem lehet kinyomtatni. Egy ilyen egyszerű ötlet is megmentheti a fákat. Döntse el ön, hogy melyik dokumentumait nem szükséges kinyomtatni, és mentse el azokat .wwf-ként.