Környezetvédelem

Biobrikett

A fabrikett Nyugat-Európában már széles körben elterjedt tüzelőanyag, amely hazánkban is a jövő gazdaságos, környezetbarát fűtőanyaga lehet. Kedvező tulajdonságai miatt kitűnő alternatíva a szén, koksz és a tűzifa kiváltására.

Kovács Zoltán, ügyvezető

„ A biobrikett gyakorlatilag használható kandallóban, kazánban, cserépkályhában, illetve bárhol, ahol fával lehet tüzelni. Nagyon sok előnye van a fával szemben is:  ki lehet váltani vele a fát és a szenet. Fűtőértéke kb. a barnaszénével megegyező.

Hatalmas előnye, hogy mindig egyforma minőségű, mindig száraz, télen- nyáron ugyanazt a minőséget kapja az ember. Nincs probléma azzal, hogy tönkre teszi a cserépkályhát, kandallót, mint a vizes fa.”

A fabrikett könnyen szállítható, a 10 kilós csomagok fóliázva vannak. A nedvességtartalma kicsi, kb. 7-8%, ezért nagyon jó hatásfokkal ég, nem károsítja a kéményt és a fűtőberendezést. Az égés során nem szikrázik, és kevés hamut hagy maga után.

A fabrikett faipari melléktermékből (fűrészpor) készül magas nyomással, kötőanyag nélkül, préselve.

De lássuk, miért is környezetkímélő, vagyis bio ez a brikett?

„Azért bio ez a brikett, mert ez csak fűrészporból készül, semmiféle ragasztóanyagot nem tartalmaz. Ezért az égés során nem szabadul fel káros anyag.  A kandallóban nem füstöl, nem kormol, és nem ég rá semmi belülről.”

A fabrikett felhasználásra kész állapotban kerül a vevőhöz, nem kell vágni, hasogatni.

Próbálja ki, és meglátja, a fabrikett-tel nem csak környezetkímélően, de gazdaságosan teremtheti meg otthona melegét!

„A mostani gázárak mellett kb. 30%-kal olcsóbb, ha a felhasználó fabrikett-tel fűt. A fánál kb. 10-15%-kal olcsóbb, mivel sokkal jobb hatásfokkal használható, mint a tüzifa.”