Környezetvédelem

Megkezdődött a küzdelem a 2011 Zöld Irodája címért!

Az idei megmérettetésre 22 szervezet, javarészt nagyvállalati iroda nevezett, amely 2700 alkalmazott bevonását és több mint 41 000 m2 irodaterület környezet-barátabbá tételét ígéri.

A rendelkezésre álló két és fél hónap alatt a versenyzők mindent elkövetnek, hogy sajátosságaikhoz igazodva a lehető legtöbbet fejlődjenek és munkahelyeiket környezet- és emberbarát irodákká alakítsák.

A résztvevő irodák példát mutatnak arra, hogy a gazdasági válság nem lehet kifogás vagy ürügy arra, hogy ne figyeljünk oda a környezetünk megóvására és a megfelelő munkahelyi közérzetre. A Zöld Iroda program eszköztára ebben segíti a szervezeteket.

Vállalati kategóriában versenyeznek:

Adecco Kft.; Becton Dickinson Hungary Kft.; Chinoin Zrt.; Danone Kft.; Depónia Hulladékkezelő és Településtisztasági Kft.; Dreher Sörgyárak Zrt.; Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Alföldi utcai telephely; HitesyBartuczHollai Euroconsulting Kft.; Jabil Circuit Magyarország Kft.; Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft.; Soldat Kft.; Tata Consultancy Services Magyarországi Fióktelepe; UniCredit Hungary Zrt.; VELUX Magyarország Fertődi Építőkomponens Kft.; Yokogawa Hungária Kft.

Non-profit kategóriában versenyeznek:

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Polgármesteri Hivatal; Egészségügyi Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete; Gödör Klubért Kulturális Egyesület; Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány; Vezér Hallgatói Egyesület; WWF Világ Természeti Alap Magyarország Alapítvány.

A verseny legjobbjainak járó díjak átadására 2011. június 23-án a Zöld Iroda Napon, ünnepélyes keretek között kerül sor, a Kinnarps Hungary Irodaházában. A rendezvényen egész napos kiállítás; rövid, szakmai előadások; valamint környezet- és emberbarát irodai megoldások, új ötletek várják a látogatókat.

Kiket vár a KÖVET Egyesület a kiállításra?

Kiállítóként várjuk azon szervezetek (gyártók, importőrök, forgalmazók, képviseletek, nagykereskedők) jelentkezését, amelyek a hazai irodaszer-, irodabútor-, tisztítószer-, irodatechnikai berendezés piacon foglalkoznak környezetbarát termékekkel, vagy zöld szolgáltatásokat nyújtanak az irodai működéssel kapcsolatban.

Várjuk mindazon érdeklődőket; vállalatok és intézmények beszerzőit, irodavezetőit, munkatársait; oktatási intézmények képviselőit, akik szeretnének környezet- és emberbarát munkahelyet kialakítani, de nem tudják, hogyan lássanak hozzá, hol keressék a megfelelő partnereket. A belépés látogatók számára ingyenes.

Legyél Te is zöldszemű és fedezd fel az irodád zöldítésében rejlő lehetőségeket!

Bővebb információ a www.zoldiroda.hu oldalon található.

Találkozzunk addig is az ország különböző pontjain!

A KÖVET szervezésében 2011 januárjában elindult az öt várost érintő Zöld Iroda Vándorkiállítás, melynek helyszínei: Szeged, Pécs, Győr, Dombóvár és Tatabánya. Három állomásra még Te is odaérsz!