Környezetvédelem

James Cameron is ígért egy zöldet

Az Earth Day Network (Föld Napja Hálózat) által meghirdetett Billion Acts of Green mozgalom célja, hogy a jövőre megrendezésre kerülő Riói Csúcsra összegyűljön az egy milliárd zöld ígéret.

Az 1970. április 22-én, az első Föld Nap alkalmával alapított nemzetközi szervezet minden évben új témával áll elő a Föld Napjára. Idén arra ösztönzik a világ lakosságát, hogy egy-egy ígérettel mindenki járuljon hozzá az élhető bolygó megteremtéséhez.

A kampány honlapján bárki kiválaszthatja, hogy milyen tettel szeretne csatlakozni az eddig több mint 60 milliós táborhoz. Több kategóriából is választhatunk: víz, energia és az újrahasznosítás is megtalálható a témakörök között. Természetesen nem muszáj az adott válaszokból szemezgetnünk: nyugodtan megadhatunk személyre szabott, az egyéni kreativitáson alapuló válaszokat is.

A szervezet fennállásának 40. évfordulóját ünneplő rendezvényen több mint 250 000 ember jelent meg Washingtonban. A világ 192 országában több ezer szervezet segíti az Earth Day Network munkáját, hogy üzeneteik minél több emberhez eljussanak.

A szervezet fő tevékenységei közé sorolhatóak az iskolazöldítés és a zöld oktatás, a bálnák megmentése, klímaváltozással kapcsolatos szemléletformálás, illetve a zöld gazdaság segítése.

YouTube előnézeti kép