Környezetvédelem

Ingyenes a csatornarákötés már 115 településen

Ingyenes csatornarákötési akciót indított a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. A siófoki székhelyű – a Dunántúl 300 településén szolgáltató – társaság már 115 településen engedi el a csatornahálózatra csatlakozáskor fizetendő szakfelügyeleti díjat, a lista pedig folyamatosan bővül.

A DRV Zrt., az ország elsőszámú víziközmű szolgáltatójaként kiemelt feladatának tekinti a felszíni és felszín alatti vízbázisok minőségének javítását, illetve megőrzését, amelyhez a szennyvízhálózatok kiépítése és folyamatos bővítése is alapvetően hozzájárul. A településeken kiépített közcsatornák kihasználtságának növelésével nem csak a környezetszennyezés mértéke, de az üzemeltetési költségek is csökkenhetnek. Mindezek érdekében fontos tehát, hogy az ingatlanok tulajdonosai igénybe vegyék a csatornaszolgáltatást és rácsatlakozzanak a meglévő rendszerre.

A csatornabekötés kiépítésének költségei sok esetben megterhelő kiadást jelenthetnek a háztartások számára. Ezt mérlegelve hirdette meg a DRV Zrt. 2011. április 1. és 2011. június 30. között csatornarákötési akcióját, melynek keretében az együttműködő önkormányzatokkal kötött megállapodásoknak köszönhetően a DRV Zrt. a működési területén csatornázott 150 településből már 115 településen teljes egészében elengedi a csatorna rákötés üzembe helyezésekor fizetendő 13.750.-Ft-os szakfelügyeleti díjat. A szennyvízbekötések szakfelügyeletét a bejelentett rákötési igényeket összegyűjtve, meghatározott napokon, egyszerre végzi el a Társaság a meghirdetett időtartam alatt.

Az akcióban résztvevő települések, az önkormányzati megállapodások alapján folyamatosan bővülő listája, a csatorna bekötési tájékoztató, illetve a megrendelő lap megtalálható a DRV Zrt. honlapján és a Társaság ügyfélszolgálati irodáiban is.