Környezetvédelem

Szén-dioxid semleges IPhone

Tudtad, hogy egy IPhone 3-as az életciklusa alatt - gyártás, szállítás, használat és újrahasznosítás - 55 kg szén-dioxiddal terheli a könyezetet? Itt a lehetőség, hogy kiváltsd a készülék által okozott légszennyezést!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Föld napja alkalmából a Co2ntra új szolgáltatást vezetett be. Mától elérhető új oldalunk, a www.offsetmyiphone.com, amelyen egyszerűen megválthatja iPhone-ja kibocsátását. Az eddig legyártott majd’ 100millió iPhone – teljes életciklusuk alatt – közel 3 millió tonna szén-dioxid kibocsátáshoz járult hozzá, ami jelentős terhet jelent a Földnek. Szolgáltatásunk használatával egy kicsit gondolhat a Földre, legalább a készüléke CO2 semleges lehet.

A Co2ntra kizárólag az ENSZ által is elfogadott CER (Certified Emission Reduction) egységekkel dolgozik. Ezek az egységek a zöld beruházásoknak és fejlesztéseknek köszönhetően keletkeznek és csak egyszer használhatóak fel. Tehát, ha egy gyártó olyan technológiai fejlesztéseket hajt végre, mellyel csökkenti a szén-dioxid kibocsátást, akkor a megmaradt kvótákat eladhatja, és egy másik, a megengedettnél többet kibocsátó szervezet megvásárolhatja azokat.

A Co2ntra törli a rendszerből a készülék teljes életciklusa alatt kibocsátott szén-dioxid mennyiséget és azok garantáltan nem kerülnek vissza a rendszerbe.

Miután kiváltottad az IPhone-od kibocsátását, kapsz egy személyre szóló elismervényt, melyet háttérképként is használhatsz a készülékeden, illetve megoszthatod a Facebookon és a Twitteren is.

Váltsd meg! Változtasd meg!