Környezetvédelem

Tovább zöldül a Campus Fesztivál

2011.07.22. - 20:49  |  Nincs hozzászólás

Betétdíjas műanyagpohárral, kedvezményes kerékpárkölcsönzéssel és a rendezvényhez kapcsolódó “környezetvédelmi adóval” igyekeznek csökkenteni a debreceni Nagyerdő környezetterhelését a Campus Fesztivál szervezői, akik a fiatalokat egyúttal környezettudatosságra ösztönöznék.

Az ország egyik legjelentősebb egyetemista-főiskolás bulija a Campus Fesztivál, amely az ország egyik legszebb környezetében várja a fiatalokat - hangoztatta Papp László, Debrecen alpolgármestere a fesztiválon tartott pénteki sajtótájékoztatóján. Egyben felhívta a figyelmet arra, hogy a természetvédelmi terület értékeinek megóvása döntő elvárásuk volt a szervezőktől.

Megítélése szerint ezt mind a szervezőgárda, mind a fesztiválozó fiatalok maradéktalanul szem előtt tartották eddig, így jó döntésnek bizonyult 2009-ben a helyszínválasztás.

Sziromi-Nagy Tamás, a "fesztiválzöldítésben" segédkező Zöldövezet Társulás Egyesület elnöke szerint a Campus a Nagyerdő védelme miatt eddig is nagy hangsúlyt fektetett a környezettudatosságra.
Idén először Debrecenben is megjelenik a más fesztiválokon már bevált RE:pohár rendszer, azaz a bulizók visszaváltható poharakat használhatnak. Elmondása szerint egy korábbi fesztivál után 37 ezer poharat mostak el, vagyis ennyi műanyag pohárral kevesebb szemét keletkezett ott. A Campuson ezen kívül kedvezményesen bérelhetnek kerékpárt a vendégek - fűzte hozzá.

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató is arra bíztatta a fesztiválozókat, hogy ne autóval, hanem kerékpárral vagy tömegközlekedéssel jöjjenek. A korábbi évekhez hasonlóan idén is "kivetik az odú-adót": tavaly ebből az önkéntes hozzájárulásból félmillió forint folyt be, amit fásításra és madáretetők kihelyezésére fordítottak. Idén ezt az akciót ajándéktárgyak árusításával is kiegészítik, aminek a bevételét hasonló célokra fordítják.

Miklósvölgyi Péter az MTI érdeklődésére elmondta: az első két napon a tavalyinál mintegy 10-15 százalékkal több látogatója volt a rendezvénynek, és reményét fejezte ki, hogy a bérlethamisítási botrány nem szegte senki kedvét, hogy kijöjjön a Campus Fesztiválra.

Forrás: http://www.mti.hu

Rovat további cikkei

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »

Egyre kékebbek lehetnek a világ vizei a klímaváltozással

Egyre kékebb lehet a "kék bolygó": a hőmérséklet emelkedésével a világ...

2019.02.11. - 12:00 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Már a sarkvidéken nyúzzák a BMW elektromos-meghajtású trióját

A 2020-ban és 2021-ben piacra kerülő modellek tesztelése jelen pillanatban...

2019.03.27. - 19:11 tovább »