Környezetvédelem

Megvannak a Duna Régió Stratégia első projektjei

A kormány szerdai ülésén határozatot fogadott el a Duna Régió Stratégia (DRS) első 23 projektjének kiírásáról, emellett döntött Magyarország részvételi szándékáról a 2013-as washingtoni Smithsonian Folklife Festiva-lon, valamint jelentéseket hallgatott meg a többek között a Nemzeti Reformprogram állásáról - mondta el az MTI-nek a kormányülést követően a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: a kormányhatározatban szereplő 23 DRS-sel kapcsolatos projektek többek között kiterjednek a Duna apállyal kapcsolatos szabályozására, a Duna-menti erdei iskolák felújítására, vagy a folyó mentén haladó gyorsvasutak kiépítésére is. A projekteket a magyar szakminisztériumok írják majd ki és azok Európai Uniós támogatással valósulnak meg.

Az államtitkár elmondta: a kormány döntött arról is, hogy Magyarország részt kíván venni a 2013-as washingtoni Smithsonian Folklife Festiválon, amely a kormány szerint kiváló alkalom lehet a magyar mezőgazdaság, a néphagyományok és a magyar termékek bemutatására egy több mint egymillió ember által látogatott fesztiválon.

A részvétel előkészítéséhez szükséges 300 millió forint elkülönítéséről is döntött a kormány, a fennmaradó 170 millió forintot pedig a fesztivál szervezői állják – mondta el Kovács Zoltán.
Az államtitkár hozzátette: a kormány ezek mellett jelentéseket hallgatott meg a Nemzeti Reformprogram alakulásáról, a járási rendszer kialakításának folyamatáról és a verespataki bányatevékenység helyzetéről is.

Forrás: http://www.mti.hu