Környezetvédelem

Olimpiai hulladékgyűjtés – heti mérleg

Részmérleget tettek közzé a hulladékkal kapcsolatos eredményekből a jelenleg zajló londoni olimpiai játékokon. Összesen 85 tonnányi szemetet szedett össze július 30-ig az egyik több mint 200 fős olimpiai szemétgyűjtő csapat.

A Westminster City Council hulladékgyűjtőit a Veolia hulladékkezelő vállalkozás verbúválta, a csapat működéséhez a pénzt – 1,25 millió fontot – Nagy London Hatósága és az olimpia szervező bizottsága adta össze.

Westminster városrésznek kijut a hulladékból, itt haladt keresztül az olimpiai lángot vivő staféta, itt haladnak el az országúti kerékpárversenyek mezőnyei.

Az utcák tisztán tartásához 20 különleges tisztítójármű állt szolgálatba, mely járműcsapatot 18 korszerű „kukáskocsi” egészít ki.

Az edie.net jelentése szerint a londoni játékok első hétvégéjén a westminsteriek17 ezer zsáknyi hulladékot hordtak el, ami elsősorban plasztik palackokból, illetve papírzászlócskákból állt.

A londoni olimpiai játékok teljes tisztító-takarítói állománya egyébként 3600 fő körül van, a világ számos országából érkezettek alkotják, köztük jelentősebb számban magyarok. Nem véletlenül: egyes hírek szerint kiemelt összegű, 8 font, azaz közel 4 ezer forintnak megfelelő pénz az órabér.