Környezetvédelem

A Disney fejet hajt a környezetvédők követelései előtt

A Disney elkötelezte magát teljes papírfelhasználásának csökkentése és az újrahasznosított papír előnyben részesítése mellett.

2010-ben a Rainforest Action Network (RAN) környezetvédelmi csoport laboratóriumi vizsgálatot végeztetett több tucat gyermekkönyvön, melynek eredményeként kiderült, hogy a legtöbb könyv készítésekor – beleértve a The Walt Disney Co. termékeit – valószínűleg Indonéziából származó papírt használtak. A gyermekkönyvek nagy részét Kínában gyártják, az ország legnagyobb papírbeszállítója pedig Indonézia, ahol az erdőkitermelés, a bányászat és a mezőgazdasági tevékenységek végveszélybe sodorták az őserdőket. A RAN kampányt indított a Disney ellen, amely nemrég a természetvédők győzelmével zárult.

A Disney új papírkezelési politikája a következő célok mentén alakul: a cég csökkenteni fogja teljes papírfelhasználását, előnyben részesíti az újrahasznosított papírt, nem vásárol a Forest Stewardship Council (FSC) besorolása szerint magas természetvédelmi értékkel, illetve szénmegkötő képességgel bíró erdőkből származó papírt, ezzel elismerve, hogy az erdők nem csak a biodiverzitás megőrzésében, hanem a levegőben található szén-dioxid koncentrációjának csökkentésében is jelentős szerepet játszanak.

A cég mindenképpen felszámolja az Asia Pulp & Paper (APP) papírgyártóval fennálló üzleti kapcsolatát. Az APP és az Asian Pacific Resources International Holdings (April) indonéz cégeket számos kritika érte környezetvédő csoportok felől az indonéziai őserdőkben okozott pusztítás miatt.

Forrás: http://www.businessgreen.com