Környezetvédelem

Fenntarthatóságot visznek a szállodai munkába

Van olyan szállodatársaság, amely erre tekintettel bevezette a Think Planet (Gondolj a Földünkre!) kezdeményezését.

Növekszik azon üzletemberek száma, akik a fenntarthatóság gondolatával keresik már fel a szállodákat, jóllehet jó pár évvel ezelőtt ez még gyakorlatilag szóba sem jött. A szállodatársaság – például a Radisson anyavállalata, amelynek több mint 300 szállodája van világszerte – elsősorban egységei energiafogyasztásának csökkentésével próbál válaszolni erre a kihívásra. A társaság ezen csökkentés mértékét 25 százalékban jelölte ki.

Úgy számolnak ugyanis, hogy dollármilliókat lehet ezzel megtakarítani, és évek alatt annyi áramot spórolhatnak meg, ami felér egy városka energiafogyasztásával.

Mi több, ez a megtakarítás értékben csak növekedhet, ha az energiaköltségek is növekednek. Emellett még kereshetnek azzal is, hogy a széndioxid-kibocsátással kapcsolatos adóterheket is mérsékelhetik.

A szállodatársaság illetékese a businessgreen.com portál újságírójának beszámolt arról is, hogy jóllehet a fennemlített kezdeményezést az idei évvel indították, az energiafogyasztás terén a társasághoz tartozó szállodaláncok némelyikében az elmúlt öt év alatt 12 és fél százalékos megtakarítást sikerült már elérni. A fenntarthatóság szempontját több területen igyekeznek megvalósítani, ezek felölelik a személyzet munkájától kezdve a beruházási politikán át a világítás, a renoválás területét is.