Környezetvédelem

Nem fenntartható az élelmiszeripar

2012.11.05. - 09:49  |  Nincs hozzászólás

A mezőgazdaság és az élelmiszer-termelés évente 17,000 megatonna szén-dioxidot juttat a levegőbe – állítja egy új tanulmány.

A CGIAR Research Program on Climate Change, Agriculture and Food Security (CCAFS) jelentése alapján az élelmiszerek előállításakor keletkező kibocsátás csökkentése sürgős feladat, amely akkor valósítható meg, ha - elsősorban a fejlődő országokban - a kistermelők számára hozzáférést biztosítanak a legújabb tudományos újításokhoz, megfelelő mennyiségű forráshoz és a fejlett technológiához.

"Az élelmiszerhez kapcsolódó kibocsátás és az éghajlatváltozás hatása a mezőgazdaságra és a élelmiszer-rendszerre alapjaiban fogja megváltoztatni a termelést és a gyártást" - nyilatkozta Sonja Vermeulen, a kutatás vezetője, aki szerint a folyamat a világ különböző részeit különbözőképpen fogja érinteni, de minden régióban szemléletváltásra lesz szükség.

Forrás: http://www.edie.net

Rovat további cikkei

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »

Egyre kékebbek lehetnek a világ vizei a klímaváltozással

Egyre kékebb lehet a "kék bolygó": a hőmérséklet emelkedésével a világ...

2019.02.11. - 12:00 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Már a sarkvidéken nyúzzák a BMW elektromos-meghajtású trióját

A 2020-ban és 2021-ben piacra kerülő modellek tesztelése jelen pillanatban...

2019.03.27. - 19:11 tovább »