Környezetvédelem

A DHL környezetbarát tárolókat fejleszt

A DHL nemzetközi logisztikai cég bejelentette, hogy japán részlege "többcélú visszaváltható tárolókat" (multipurpose returnable containers, MRCs) fejlesztett ki precíziós berendezések szállításához. Az MRC-k tartósak, közel 100 alkalommal újrafelhasználhatók, többek között újrahasznosított papírból készülnek, a tömegük is fele akkora, míg a terhelhetőségük 2,5-szöröse a korábban használt tárolókénak.

Az MRC-k alkalmazásával 4 tonna szén-dioxioddal kevesebbet bocsát ki és 3,7 tonna csomagolóanyaggal kevesebbet használ fel a DHL évente. A tárolók mindenféle méretű csomag szállítására alkalmasak és helytakarékosak.

Shuichi Kawamura, a DHL Supply Chain elnöke szerint a cég azáltal támogatja ügyfelei környezettel kapcsolatos erőfeszítéseit, hogy környezetbarát csomagolási megoldásokat kínál. “Mint a logisztikai ipar egyik globális vezető cége, továbbra is fejlesztjük a szolgáltatásainkat, hogy a nagyobb hozzáadott értékkel támogassuk ügyfeleinket.”

“A japán fejlesztőcsoport kiválósága és az öko-, fenntartható és költséghatékony csomagolás iránti egyre növekvő kereslet nyomán a következő években számos innovációval szolgálunk majd a több- és egycélú újrafelhasználható tárolók terén” – nyilatkozta Jerome Gillet, a DHL Supply Chain Asia Pacific egyik alelnöke.

Forrás: http://www.triplepundit.com