Környezetvédelem

London karácsonykor újrahasznosít

Boris Johnson londoni polgármester felszólította a város lakóit, hogy idén karácsonykor fordítsanak nagyobb gondot az újrahasznosításra - így 3,5 millió fontot spórolhatnának meg.

Becslések szerint az ünnepek alatt Londonban 29.000 tonnával több háztartási hulladék keletkezik, leginkább üvegből, alufóliából, csomagolópapírokból fogyasztanak lényegesen többet a londoniak, és a karácsonyfák is szemétként végzik.

Idén minden londoni kerületben karácsonyfa- és csomagolópapír újrahasznosítási szolgálatot létesítenek, a Trafalgar Square-i fát a hatóságok januárban faforgács formájában trágyaként fogják ismét hasznosítani.

A Recycle for London csoport a polgármester támogatásával arra buzdítja a lakosságot, hogy tegyenek minél többet, hasznosítsanak újra mindent, például az ételmaradékokat. “Egy kis időráfordítással újrahasznosítani az ünnepek idején keletkezett hulladékot nem csak a környezetnek jó, hanem milliókat spórolhat meg a helyi hatóságoknak, olyan időkben, amikor minden fillér számít” – jelentette ki Johnson.

Forrás: http://www.edie.net