Környezetvédelem

Szili Katalin a fenntarthatóságról

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia Magyarország jövő képét 2030-ig meghatározza. A dokumentum számba veszi a humán, társadalmi, gazdasági és természeti erőforrások állapotát, és alternatívákat javasol azok megőrzése, fejlesztése érdekében.

A fenntarthatóság elsősorban az erőforrásainktól függ. A világ áramtermelésének 19%-át jelenleg megújuló források adják. Az OzoneNetwork hétfői Egyenlítő c. műsorának vendége Szili Katalin országgyűlési képviselő, humánökológus szerint a fosszilis energia alkalmazása egyaránt függ a politikai akarattól, a közmegegyezéstől és a támogatási rendszertől. Fontosnak tartja továbbá, hogy a magyar emberek a jövőben minél több megújuló energiát vegyenek igénybe.

A víz a Föld felületén megtalálható egyik leggyakoribb anyag. Fenntartásának kérdése különösen fontos, mivel a következő évtizedek létének egyik feltétele. Vizeink felhasználóit éppen ezért elsősorban takarékosságra kell ösztönözni. A megelőzéssel és a hatékony felhasználással pedig a környezettudatos élet felé közelítünk.

 
szólj hozzá: 2013.01.14. Beszélgetés Szili Katalinnal