Környezetvédelem

A WWF és Coca-Cola közös kampánya a Északi-sarkért

2013.01.21. - 09:48  |  Nincs hozzászólás

A Természetvédelmi Világalap és a Coca-Cola a közelmúltban jelentették be, hogy egyesítik erőiket és hatalmas zöld kampányt indítanak a sarkvidék védelmével összefüggésben a tudatosság növelése és a finanszírozási háttér megerősítése céljából.

A Coca-Cola a napokban erősítette meg a hírt, hogy 3 millió eurót különített el az egész Európára kiterjedő, három éven át tartó reklám- és marketingtevékenységre, mely arra fogja ösztönözni a fogyasztókat, hogy adományokkal támogassák a WWF új, Arctic Home névre keresztelt kezdeményezését. Továbbá 300 millió Coca-Cola termékre kerül majd rá egy anyajegesmedve és két kölykének képe.

A kampány segítégével összegyűjtött adományokból a jegesmedvék védelmét célzó erőfeszítéseket finanszírozzák, de mind a WWF, mind a Coca-Cola reményét fejezte ki, hogy kampányuk képes felkelteni a szélesebb közfigyelmet az éghajlatváltozásra és arra a tényre, hogy a jeges-tengeri jég rohamos mértékben olvad, ezért a következő évtizedekben a kutatók jégmentes sarkividéki nyarakra számítanak.

"Az Északi-sarkvidéket, a jegesmedvék otthonát súlyosan fenyegeti az éghajlatváltozás, a nyári olvadások következtében gyakorlatilag egy generáción belül eltűnik. Az olvadás miatt a jegesmeddék egyre nehezebben találnak elegendő élelmet maguknak és kölykeiknek. De ha most cselekszünk, még segíthetünk megóvni a jegesmedvék otthonát" - jelentette ki Jim Leape, a WWF International főigazgatója.

Hilary Quinn, a Coca-Cola észak-európai és skandináv ágának vezetője hasonlóan nyilatkozott: "A jegesmedvék 90 éve közkedvelt elemei a Coca-Cola reklámjainak, épp ezért segíteni szeretnénk jövőjük biztosításában. Az elmúlt néhány évben elsősorban a Polar Bear Support Fund-on, a közelmúlttól pedig már Arctic Home észak-amerikai oldalán keresztül dolgoztunk együtt a Természetvédelmi Világalappal, ezért nagy várakozással tekintünk a kampány európai elindítása felé."

Forrás: http://www.businessgreen.com

Rovat további cikkei

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »

Egyre kékebbek lehetnek a világ vizei a klímaváltozással

Egyre kékebb lehet a "kék bolygó": a hőmérséklet emelkedésével a világ...

2019.02.11. - 12:00 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Már a sarkvidéken nyúzzák a BMW elektromos-meghajtású trióját

A 2020-ban és 2021-ben piacra kerülő modellek tesztelése jelen pillanatban...

2019.03.27. - 19:11 tovább »