Környezetvédelem

Húsmentes hétfő

Nem először esik szó arról, hogy a hústermelés az egyik fő oka a környezetszennyezésnek. Hihetetlen energiafelhasználást igényel, ráadásul az olcsó hús iránti megnövekedett igény miatt a minőségük is gyakran kifogásolható. A Húsmentes hétfő nevű mozgalom ennek megváltoztatására indult el.

Sokan hivatkoznak arra, hogy a teljes értékű táplálkozáshoz hozzátartozik a húsfogyasztás, egyesek pedig majdnem minden étkezésnél fogyasztanak valamilyen húskészítményt. Ez olyan mértékű terhet ró a környezetünkre, amivel egyre nehezebben tudunk megbirkózni. Ennek érdekében indult egy kezdeményezés, a Húsmentes hétfő (meat-free-Monday), melynek célja felhívni az emberek figyelmét arra, hogy kis változtatásokkal is nagy eredményeket lehet elérni.

A videóban, amit a kampányukhoz készítettek látványos adatokkal mutatják be a pozitív hatásait annak, ha csak hétfőn lemondunk a húsról. Elgondolkodtató, hogy ha a hét napból csak egyen másképp viselkedünk, mint a megszokott, akkor milyen változásnak lehetünk a részesei. Talán nem olyan nagy ár egy nap más dolgokat kipróbálni, és az is lehet, hogy a végén egy egészen új életmódunk alakul ki.

YouTube előnézeti kép