Környezetvédelem

Beszüntetett Greenpeace ruhadarabok

A nonprofit környezetvédelmi szervezet felfüggeszti valamennyi textil termékének értékesítését, amíg a márkák és beszállítók nem képesek azokat veszélyes vegyi anyagok nélkül előállítani.

„A szervezetünk olyan pólókkal szeretné ellátni támogatóit, amelyek valóban megváltoztatják a világot, de csak akkor leszünk hajlandóak újból árulni őket, ha az iparág mérgező anyagok nélkül termeli meg.” nyilatkozta a Greenpeace.

A kampányokhoz felhasznált korlátozott mennyiségű ruhadarabokat igyekszik mindig az aktuálisan rendelkezésre álló, kritériumoknak leginkább megfelelő opciók közül kiválasztani, de folyamatos értékelésekkel és vizsgálatokkal frissítik a bázisukat.

Minden új textíliának 100%-an organikusnak, fair-trade nyersanyagokból készültnek, környezetvédelmi szabványoknak megfelelőnek, míg a festékeknek mérgező anyagoktól mentesnek és minimális környezeti hatásúnak kell lennie.

Arra a kérdésre, hogy mi legyen azokkal a termékekkel, amiket korábban vásároltak meg tőlük, a Greenpeace azt mondta, használják nyugodt szívvel. A termékek viselése nem jelent egészségügyi kockázatot, és a legjobb módja a környezetbarát felhasználására a maximális kihasználás, ahelyett, hogy feleslegesen egy hulladéklerakón végezze.

Forrás: http://www.ecouterre.com