Környezetvédelem

Otthonát vesztett állatok

Egy koaláról készült fotó remekül szombolizálja a természetbe való beavatkozásaink következményeit. Számos dolgot előre nem látható módon befolyásolunk és gyakran nem az élővilággal együttműködve tesszük ezeket.

A képen levő koala láthatóan összezavart, de nem lehet hibáztatni ezért, az egyik ausztráliai állatvédő szervezet szerint ugyanis az állat akkor szembesült a korábban otthonául szolgáló erdő maradványaival. Bár a művelet az erdészeti szolgálatok által jóváhagyott és naplózott volt, a koala zavart kifejezéséből ítélve nem mindenki kapott erről értesítést.

A koalákat elvileg felkészítették és kiköltöztették a tervezett fakitermelést megelőzően, mégis gyakori, hogy az állatok visszatérnek saját területeikre, ahol zavartan konstatálják korábbi lakhelyük eltűnését. Az egyik ott dolgozó munkás szerint a sérült és megzavarodott erszényes órákon keresztül ült az egyik cölöp tetején, míg át nem szállították a helyi állatorvoshoz. Miután felépül, visszakerül egy másik erdőbe, ahova azt a három koalát is vitték, akiket azóta szintén ezen a területen találtak.

Forrás: http://www.treehugger.com