Környezetvédelem

Mit gyűjthetünk szelektíven?

Még mindig sok kérdés övezi a szelektív hulladékgyűjtést, legyen szó a mi teendőinkről, vagy a hulladék további útjáról. Célunk átfogóan összegyűjteni a kritikus pontokat és segítő választ nyújtani, melyhez elsőként a hagyományos gyűjtőszigetes hulladékgyűjtést vizsgáljuk meg.

Sokszor a pozitív változás szándéka megjelenik bennünk, de nem tudjuk, merre tegyük az első lépéseket, a bizonytalanság pedig inkább a nem cselekvés felé visz minket. Hogy ezen segítsünk, összegyűjtöttük mit lehet, és mit nem lehet a hulladékgyűjtő helyeken elhelyezni.

Műanyag:
Itt gyűjthető ásványvizes és üdítős palack lapítva, elöblített tejfölös és joghurtos poharak, műanyag zacskók, reklámtáskák és műanyag fóliák, hungarocell, valamint PP és HDPE jelzésű kozmetikai flakonok. Nem gyűjthetőek viszont vegyszeres és zsíros flakonok, fogkefe, műanyag játékok, CD és DVD lemezek.

Papír:
Nyugodtan vihetünk újságpapírokat, kartondobozokat összehajtva, tiszta csomagolópapírokat, irodai papírhulladékokat, telefonkönyvet, szórólapokat és reklámkiadványokat; nem lehet ugyanakkor zsíros és szennyezett papírokat, indigót, faxpapírt és pelenkát lerakni.

Fehér üveg:
Ide elsősorban befőttes üvegeket, röviditalok és ásványvizes üvegpalackokat helyezhetünk el, nem vihetünk viszont ablaküveget, tükröt, villanykörtét, szemüveget, neoncsövet, hőálló üvegtálat és orvosságos üvegeket sem.

Színes üveg:
A boros- és sörösüvegeknek itt a helye, de porcelánt, kerámiát és orvosságos üvegeket ide sem hozhatunk.

Fém:
Alumínium italdobozok, alufólia, és fém konzervdobozok gyűjtőhelye, de fontos figyelnünk arra, hogy az ételmaradékokkal szennyezett konzervdobozokat nem tehetjük ide.

Forrás: http://kornyezetbarat.hulladekboltermek.hu/