Környezetvédelem

Biztonságos a budapesti ivóvíz fogyasztása

A Duna magas vízállása idején is kiváló minőségű a budapesti csapvíz.

A hatósági előírásoknak megfelelően a nagyobb biztonság érdekében a Társaság megemelte a hálózatba juttatott víz klórszintjét, ami a víz minőségét nem befolyásolja, emellett folyamatosan működnek a gépházakba telepített ivóvíz-fertőtlenítésre használt UV-berendezések is.

A Fővárosi Vízművek szakemberei naponta vesznek mintát a kutakból, az alapterületi medencékből, és azokat a lehető leggyorsabban elemzik.

A Fővárosi Vízművek a korábbi árvízi tapasztalatok alapján évek óta jelentős árvízvédelmi intézkedésekkel biztosítja vízbázisai védelmét, így az előzetesen bejelentett 860 cm-es dunai vízszint mellett is biztonságos a főváros ivóvíz-ellátása. A lehető legnagyobb biztonság érdekében a szakemberek folyamatosan figyelik a Duna vízszintjének alakulását, és szükség esetén azonnal megteszik a szükséges intézkedéseket.

A Társaság rendelkezik a rendkívüli állapotok kezeléséhez szükséges Árvízvédelmi Kézikönyvvel is, valamint a szükséges eszközökkel és szakemberekkel. A Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén élők a rendkívüli árvízi helyzetben is biztonsággal fogyaszthatják a vezetékes ivóvizet.

Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatóság
Fővárosi Vízművek