Környezetvédelem

Mentsük meg az Északi-sarkot!

Többször hallhattunk már az Északi-sarkon zajló eseményekről, mely során a Greenpeace aktivistái felvették a harcot az olajfúró társaságokkal. Ehhez a nyilvánosság erejét is felhasználták, de további segítségre van szükségük.

A probléma fő kiindulópontja, hogy számos nagyvállalat (Shell, BP, Exxon és Gazprom) szeretné az Északi-sark jege alatt meghúzódó olajmezőket feltárni, ehhez azonban a környezet számára beláthatalan következményekkel járó beavatkozásokat kellene eszközölniük.

A sarkvidék épségét emellett az ipari halászat is fenyegeti, mely veszélybe sodorja a fenntartható módon halászó helyi lakosok munkáját. Szintén aggodalomra ad okot, hogy több ország is szeretné magának megszerezni az Északi-sarkot, ami jeleneleg országok közötti politikai feszültséget szül.

A Greenpeace azonban megelégelte ezt, és a nyilvánosság erejét igyekszik felhasználni az említett folyamatok megállítására, melyhez céljuk 5.000.000 ember aláírását megszerezni az Észai-sark védettségére irányuló petícióhoz.

Eddig több, mint 3.100.000-nél tartanak, de az aláírók száma percről percre nő. Még mindig szükség van azonban majdnem 2.000.000 ember támogatására, ezért aki még nem tette meg, az a szervezet oldalán csatlakozhat.

Közvetlen link: http://savethearctic.org/?bos