Környezetvédelem

Hong Kongban már csak plakátok előtt tudnak pózolni a turisták

Különböző kínai weboldalakon jelent meg számos kép arról, ahogy a turisták Hong Kongról készített látkép előtt állva készítenek fotót magukról – ez is mutatja a város gyorsan romló levegőminőségét.

Egyre többet hallani Hong Kong szmog problémáiról, mely talán az egyik legsúlyosabb Ázsiában; ezt bizonyítja az a hír is, hogy a legtöbb várost látogató turista már nem tud fényképet készíteni a város híres látképével. Kína okos megoldást talált ki erre, a város felhőkarcolóiról készítettek egy óriási plakátot, a turisták most ezt használják a valódi látvány helyett.

„Bár a turisztikai elemzők szerint a kínai piacon gyorsan növekvő potenciális lehetőség mutatkozik mind a belföldi turizmus terén, mint a külföldiek érdeklődését tekintve az ország iránt, mégis a legtöbb friss adat ellentmond ennek. Hiába történik egyre több építkezés és beruházás, a külföldről érkezők száma öt százalékponttal csökkent tavaly június óta.

A turizmus csökkenésének egyik fő oka minden bizonnyal a város romló levegőminősége, valamint a szmog növekedése. A város igyekszik mindent megtenni ennek visszaállítására, és a levegő megtisztítására, ehhez nagyjából 1 300 000 000 $-os költségvetésű tervet készítettek.

Forrás: http://www.npr.org/