Környezetvédelem

Döbbenetes légifotók a nagyipari tenyésztésről

Brit művész által közzétett légifelvételek egyértelmű bizonyítékai annak, hogy az ipari méretűvé vált marhahús tenyésztés milyen pusztításokat végez bolygónk felszínén.

A élelmiszeripari nagyvállalatok régóta próbálnak meggyőzni minket arról, hogy a termékeik és alapanyagaik fenntartható módon, sőt családi gazdaságokból származnak, ezt a rózsás látszatot azonban már nem lehet többé fenntartani.

A nemrég megjelent légifelvételek, melyet Mishka Henner brit művész készített, egyértelműen megmutatják, milyen áldozatokat követel bolygónktól a nagyüzemi gazdálkodás. Amellett, hogy a tápanyagokban szegény és gyakran genetikailag módosított élelmiszereik számos káros egészségügyi hatással járnak, Földünkön is visszafordíthatatlan sebeket ejtenek.

A posztapokaliptikus tájakra akkor bukkant rá a művész, amikor olajmezőkről készült műholdas felvételeket vizsgált. A nagyüzemi állattartásról készült képek bárki számára hozzáférhető felvételek, így Hennernek nem kell aggódnia a jogi kockázatoktól sem.

A föld, melyen a hatalmas szennyvízöblök is fekszenek, teljesen lepusztultak és szárazak, míg az ott tartott, kíméletlen körülmények között élő tehenek apró hangyáknak tűnnek röpmagasságból. A felszíni sebek pedig a bennük található állati szenny következtében szinte világítanak.

Forrás: http://www.fastcoexist.com