Környezetvédelem

Európai Mobilitási Hét – Biciklis látványműhely és utcazene a Bringások Éjszakáján

Biciklis látványműhely, zenei programok és bringás piac is várja a közönséget a Bringások Éjszakáján Budapest belvárosában szombaton délutántól egészen hajnalig.

A Mobilitási Hét záróeseményeként harmadik alkalommal rendezik meg a programot és idén az Akvárium Klub, valamint az Erzsébet tér területét is bevonva tisztelegnek majd a városi biciklizés előtt – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

Az éjszaka meghívott előadói között szerepel Antonia Vai, a Kula Band, Bujdosó János valamint a Teddy Cool csapata és egy nagyszabású utcashow-val fellép a Firebirds is.

A Magyar Kerékpáros Klub Dj Palotai és Roskó Zsolt művész közös előadásával készül az eseményre, később pedig éjszakai “bebiciklizést” szerveznek. A Szimpla Bringa Bolha idén is hajnalba nyúló biciklis piaccal egészíti ki a fesztivált, délután 4-től, egészestés látványműhellyel készül a Csajbringa csapata és a résztvevők az I Bike Budapest projekt keretében videón keresztül mondják el, miért szeretnek vagy nem szeretnek Budapesten biciklizni.

Az Akvárium teraszán egész napos Mol Bike In Mozit is szerveznek, amelynek célja, hogy a magyar, illetve külföldi biciklis filmeket minél több látogatónak megmutassák, illetve a szinte ikonikusnak számító filmeket újra vetítsék. Forogni fog az este folyamán többek között a teljes Cycle Me Home sorozat, a Riksa Láz, vagy a Hajtás Pajtás Menni Amerika című film is.

Forrás: http://mti.hu