Környezetvédelem

Walmart és Gap: mérgező vegyi anyagok száműzése

Két világmárka is előremutató bejelentést tett a napokban; a Walmart és a Gap is az ellátási láncuk mérgező anyagoktól való megszabadítását tűzte ki céljául.

Az óriási kiskereskedő-lánc, Walmart csütörtökön jelentette be, hogy kötelezik szállítóikat arra a tíz mérgező anyagot tartalmazó kozmetikai termékek, háztartási tisztítószerek, illatszerek és testápolási termékek visszavonására, melyet nemrég azonosítottak be. Az említett anyagokat nem nevezték meg, de megerősítették, hogy hivatalos vizsgálatok során minősítették őket mérgezőnek. A hatalmas cég lépése minden bizonnyal az egész iparágra hatással lesz, így a boltok polcairól hamarosan minden káros vegyi anyagot tartalmazó termék el fog tűnni.

A Gap ruházati kiskereskedő pedig a közelmúltban tette közé céljait, hogy fokozatosan megszüntetik valamennyi mérgező anyagot tartalmazó vegyi eljárást az ellátási láncukból, valamint részt vesznek a nulla kibocsátású eljárásokat ösztönző programokban is. A Greenpeace szerint azonban az olyan nagy márkáknak, mint a Gap, már korábban lépéseket kellett volna tenni az ilyen irányú törekvésekre, valamint a továbbiakban nem ígéreteket, hanem konkrét intézkedéseket várnak tőlük.

Forrás: http://inhabitat.com/