Környezetvédelem

WWF-vezér: „Nagy harcok várhatóak a Földön!”

2013.10.14. - 17:06  |  Nincs hozzászólás

„Az egyik legsúlyosabb probléma a klímaváltozás és a vízhiány kapcsán az, hogy rengeteg embernek kell majd elköltöznie, mert az otthonuk többé nem tudja ellátni őket” – ezt mondta az OzoneNetwork tévé Egyenlítő című műsorában Jim Leape, a WWF nemzetközi igazgatója. A Természetvédelmi Világalap vezetője szerint „csak rajtunk áll, hogy sikerül-e kivédeni a klímaváltozás káros hatásait”.

„A víz az élet alapja. Néhány földrajzi területen hosszú, száraz időszak várható, így ezek nem lesznek lakhatóak, és az emberek nem tudnak majd mezőgazdasági termelést sem folytatni!” – hívja fel a globális problémára a figyelmet Jim Leape, az OzoneNetwork tévé Egyenlítő című műsorában. A WWF nemzetközi igazgatója szerint ugyanis komoly változás előtt áll a bolygónk: „kétségtelenül olyan úton járunk, ami mindent megváltoztathat a Föld élővilága, különösen az emberiség számára”.

A Természetvédelmi Világalap vezetője úgy fogalmaz: „A mi társadalmunk korábban egy nagyon stabil éghajlati állapotra épült. És most ezt veszélyeztetjük. Nagy harcok várhatóak. Az emberek, akiknek a mindennapi megélhetésükhöz kell a víz, harcolni fognak a farmerekkel, akiknek a mezőgazdasági termelés miatt van rá szükségük. Mindenképpen megoldást kell találnunk erre.”

A WWF nemzetközi igazgatója a Budapesti Víz Világtalálkozó kapcsán látogatott hazánkba. Azt mondja, ma már vízválság van a Földön: „Fontos, hogy észrevegyük, a víz nem a csapból jön, hanem az egészséges erdőkből, folyókból, lápokból származik, és ezeket meg kell óvnunk. Ahhoz, hogy sikert érjünk el ebben, szükség van a kormányok, a vállalatok, a magánszektor és a tudományos világ együttműködésére, hogy kitaláljuk a megoldásokat.” A WWF nemzetközi igazgatójával készült beszélgetést hétfőn este 11 órától, az ismétlést pedig kedden reggel 9 órától láthatják az OzoneNetwork tévé Egyenlítő című műsorában.

Rovat további cikkei

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »

Egyre kékebbek lehetnek a világ vizei a klímaváltozással

Egyre kékebb lehet a "kék bolygó": a hőmérséklet emelkedésével a világ...

2019.02.11. - 12:00 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Már a sarkvidéken nyúzzák a BMW elektromos-meghajtású trióját

A 2020-ban és 2021-ben piacra kerülő modellek tesztelése jelen pillanatban...

2019.03.27. - 19:11 tovább »