Környezetvédelem

Drónokkal a környezetszennyezés ellen

Noha a drónok eredetileg katonai célokat szolgálnak (kém és felderítői feladatok, taktikai jellegű támadó feladatok), egyre több példa mutatja, hogy felhasználásuk immáron kinőtte a hadászat területét.

Írtunk már vízalatti búvárdrónról, amely az óceáni szervetlen hulladékokat gyűjti össze, és cikkeztünk arról a drón-programról is, amelyet Florida Keys-nél kívánnak bevetni a tigrissúnyog-rajok felderítése céljából. Most a Föld második legnagyobb gazdasága is belépett a drónok alternatív felhasználóinak táborába.

Az egyik legsúlyosabb probléma a légszennyezés

A kínai parlament éves ülésszakán Li Ko-csiang kínai miniszterelnök hivatalosan is “háborút” hirdetett a légszennyezés ellen. Okkal, hiszen az utóbbi években Kína vált a Föld legnagyobb légszennyezőjévé, amelynek hatása immáron az ország halálozási statisztikájában (elsősroban tüdőrák) is komolyan megmutatkozik. A kormányzat eddig (igencsak megkésve) törvényi úton igyekezett küzdeni a légszennyezés ellen, elsősorban az elavult technológiát használó nagyvállalatokat sújtva (egyes kínai hírügynökségi jelentések szerint halálbüntetés is szerepel a szankciók között). Az ország a legutóbbi döntés értelmében 2017 végéig mintegy 300 milliárd dollárt fordít a levegőszennyezés kezelésére, amelyben technológiai fejlesztések is helyet kapnak.

A teljes cikk megtekinthető partnerünk, az Ecolounge.hu oldalán, ide kattintva…

Forrás: http://ecolounge.hu