Környezetvédelem

Kávéfilterből lámpa, újrahasznosítás a tetőfokon

Vilma Farrel, egy brazil újságírónő New Yorkban egy zseniális és egyedülálló módon haszonosította újra a kávéfiltereket. Lámpaernyőket készített belőle, amely nem csak csodálatosan néz ki, hanem még környezetbarát is.

Az elhasznált kávészűrőket egy helyi Starbucksban szedte össze, Egy riport szerint szereti a Starbucksos szűrőket, mert nagyobb a mérete, mint a legtöbb helyen alkalmazott filtereknek. A papíroknak mivel már alapból átfestette a kávé, volt egy színhatása, de vízfesték használatával még színesebb lett a végtermék.

close

Ezután a szűrőket csíkokra vágta, majd egy erre speciálisan kialakított drótkeretre akasztotta. MIndegyik lámpája más, és körülbelül 11 nap leforgása alatt tud elkészíteni egy ilyen remekművet. Ha felkapcsoljuk a lámpát megcsodálhatjuk, ahogy a filterek milyen különleges világítást és árnyékokat adnak a környezetnek.

rest

Vilma Farrel cégének a neve Lampada és már 2011 óta készít ilyen lámpákat, bár akkor még csak hobbinak nevezte. Ma már az alkotásai az Egyesül Államokban több étteremben és otthonban is megtalálhatóak, amely egy pozitív visszajelzés számára. Minden bizonnyal elmondható, hogy ez az egyik legjobb ötlet volt, amely az újrahasznosítás fogalmával kapcsolatba jöhet. Vilma szerint ő nem csinált semmi mást, csak “szemétből kincset.”

working side-3

Forrás: http://www.jetsongreen.com