Környezetvédelem

Környezettudatosságra specializálódott iskola

A digitális kapcsolat korában egyre nehezebb feladat az, hogy a fiatalokat a természettel közelebb hozzuk. Szerencsére a rettenthetetlen agyak, mint Edoardo Capuzzo Dolcetta és római csapata egy innovatív módszert talált ki, hogy a gyermekek közelebb kerüljenek bolygónkhoz. Dolcetta együtt Gabriele Capobiancoval, Davide Troilanaval és Jonathan Lazarral nemrég tervével megnyerte az AWR Nemzetközi Ötletpályázatot, amelynek lényege, hogy egyesíti a városi gazdálkodást és az óvodát. A projekt neve: “Nursery Fields Forever”

Részben farm, részben iskola a Nursery Fields Forever háromféle irányzatot tanít egyszerre: természet, technika és gyakorlatbeli oktatás. “Úgy gondoljuk, hogy a gyerekek így még jobban élvezni fogják a természetet”- mondta Edoardo Capuzzo Dolcetta a Fast Company-nak. “Megterveztük ezt a fura iskolát, ahol nem zárt, hanem nyitott tantermek, terek vannak, ahol zöldségekkel és állatokkal találkoznak minden nap. Összekeverjük az iskolát az anyatermészettel.”

Nursery-Fields-Forever-3-1020x610

A gyermekek tanítása a növénytermesztéssel és betakarítással, illetve a saját élelmiszer termeléssel segíthet nekik, hogy javítsák a szociális készségeiket a csapatmunkán keresztül, ösztönözheti őket, illetve elősegíti az egészséges életmódot. A diákok a megújuló energiáról is sokat tanulnak, hogy még inkább zöldek legyenek.

Nursery-Fields-Forever-2-1020x610

Fb: Elképesztően jó ötlet arra, hogy a gyerekek jobban megismerjék Földünket!

Forrás: http://www.archdaily.com