Környezetvédelem

Leonardo DiCaprio megható beszéde a Föld érdekében

Leonardo DiCaprio végre megcsinálta, megszerezte az Oscar-díjat a Visszatérőben nyújtott alakításáért. De ahelyett, hogy a kötelező köszönőbeszédet közhelyekkel töltötte volna fel, arra használta a pillanatot, hogy felhívja a társadalom figyelmét az éghajlatváltozásra. Olyan emberekhez szólt akiknek már elnyomta a hangját a “kapzsiság politikája”

Közel 30 év színészkedés után végre Leonardo DiCaprio is felmehetett az Oscar-átadó színpadjára és átvehette az első díját. A közönség szinte felrobbant, csakúgy, mint az internet, ahol mémek ezrei jöttek létre az ominózus eset után. Emberek milliói figyelték élőben DiCapriot, aki ezt a figyelmet megbecsülte és egy súlyos problémára hívta fel újra figyelmünket. Beszédében megemlítette, hogy a Visszatérő stábjával sokkal délebbre kellett mennie, hogy találjanak havat. Megemlítette, hogy olyan vezetőket kell támogatni, akik nem a kapzsiságot, hanem a természetet értékelik. A beszéde végét egy nagyon szép párhuzammal zárta, elmondta, hogy ne vegye senki biztosnak a bolygónkat, ő se vette biztosnak az estét.

K__AP201602291173

Az év elején már tartott egy hasonló beszédet, amelyben megvédte az őslakosok jogait és szembeszállt a kapzsi vállalatokkal és korrupt kormányokkal.

“A klímaváltozás valós és most történik. Ez a legsürgetőbb fenyegetés az egész emberi fajjal szemben és együtt kell dolgozunk ellene” – Leonardo Dicapro

Videó: