Környezetvédelem

Az IKEA 2020-ra, csak megújuló energiából szeretné fenntartani épületeit

Az IKEA már régóta felismerte, hogy a megújuló energiaforrások nagy mértékben segíthetik a cég jövőjét, így bemutatták a legújabb kezdeményezésüket. A svéd bútorgyártó 2020-ra azt tervezi, hogy nem csak 100 százalékban megújuló energiából üzemelteti majd épületeit, de még a fakitermelést is ebből az energiából szeretné véghez vinni.

Még több napelemet és szélturbinát telepítenek, hogy az IKEA annyi energiát szerezhessen zöld úton, mint amennyit felhasznál. A cég jelenleg több szélerőművet és napelemet is birtokol, de így is csak a 27 százalékát képes előállítani a szükséges energiának. 2016 végére ezt a számot 70 százalékra, 2020-ig pedig 100 százalékra szeretné emelni.

Az IKEA jelenleg a trópusi erdőkből használja fel a fákat, amelyek elengedhetetlenek a bolygó számára, de mégis vészesen csökkennek. Ennek kompenzálására szeretnének annyi fát ültetni, mint amennyit felhasználnak. Az új terv kezdeti beruházása közel 2 milliárd dollárba fog kerülni.

Ikea-Energy-Neutral-2020-Sustainability-Trees

A People and Planet pozitív stratégiának nevezte az IKEA ötletét, a kezdeményezés nem csak a környezetre lesz pozitív hatással, hanem példamutató értékekkel fog bírni bárki számára. “Ez lesz a vezető innováció” – mondta Mikael Ohlsson, az IKEA elnöke.

Forrás: http://www.reuters.com