Környezetvédelem

Párizs nemet mondott a régi autóknak!

Párizs hivatalosan is betiltott minden 1997 előtt gyártott autót a hétköznapokban. A szabályozás azt jelenti, hogy a város központjában, hétköznap nem közlekedhetnek olyan gépjárművek, amelyek 1997 előtt lettek legyártva. Ez a tilalom durván félmillió tulajdonost érint és egy átfogó terv része, amelynek lényege a légszennyezés és a szmog csökkentése a francia fővárosban. Ezek a járművek körülbelül 10 százalékát teszik ki az összesnek, de mégis a kibocsátás felét ők generálják.

Annak ellenére, hogy Párizs nagy erőfeszítéseket tett már meg, hogy megváltoztassa a közúti szennyezést, még mindig az egyik legszmogosabb város Európában. A küzdelemben Párizs már többször bevezetett autómentes napokat, lezárta a leghíresebb utakat és megtette az előzetes lépéseket, amellyel drasztikusan lecsökkenthetik az autók számát a fővárosban. A legújabb környezetszennyezés elleni törvény július 1-étől lépett érvénybe, miszerint minden 1997 előtt nyilvántartásba vett autót és minden 2000 előtt nyilvántartásba vett motort betiltanak a hétköznapokon.

d9jvws7uelj8kffhhkrr

Ennek az egyetlen szomorú része csak az, hogy akinek old timere van az sem tudja majd használni járművét, kivéve a hétvégéken. A másik hátulütője az, hogy a régebbi járművek főként az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők birtokában van, akiknek nincs elég vagyonuk, hogy megfizessenek egy újabb autót. Az biztos, hogy a kormány bekeményített, kíváncsiak leszünk a folytatásra.

Forrás: http://gizmodo.com