Környezetvédelem

Új papírpohár a Starbucks-ban

Az Egyesült Királyságban csupán minden négyszázadik kávés papírpoharat hasznosítanak újra. Ezzel az aggasztó adattal szeretne szembeszállni a Starbucks, úgy hogy szerződést kötöttek a Frugalpac-kal, ami kizárólag újrahasznosított papírból készít ilyen poharakat. A teszt-fázis múlt héten indult azzal a céllal, hogy a franchise az egész világon ezt a környezetbarát megoldást válassza.

A Martin Myerscough által alapított Frugalpac egy környezetbarát alternatívát kínál a hagyományos papírpoharak helyett. Minden évben 58 milliárd papírpohár kerül szeméttelepekre, vagy szemétégetőkbe. Az összes ilyen pohár vízálló vegyianyagokkal van bevonva, ezért újrahasznosításuk körülményes. Ezzel ellentétben a Frugalpac vékony műanyagborítást használ a poharak belsejében, kívül pedig csak a 100%-ig újrahasznosított papír van. Állításuk szerint, az újrahasznosító központok könnyen el tudják különíteni a két részt, így az egész pohár pofon egyszerűen újrahasznosítható.

cup1

“Nagyon érdekelnek a Frugalpac poharai, már csak azt kell kivizsgálnunk, hogy megfelelnek-e az általunk lefektetett biztonsági és minőségi előírásokkal. És amennyiben igen, poharaink ezentúl teljesen újrahasznosíthatóak lesznek.” – mondta a Starbucks egyik szóvivője. A Frugalpac pedig több kávézóval is tárgyal, hogy ott is az ő poharukat használják. Remélhetőleg a ma használatban lévő papírpoharak hamarosan megszűnnek létezni, és átveszik helyüket a Frugalpac poharai.

Forrás: https://www.theguardian.com/