Környezetvédelem

Egy 7 éves fiú rengeteg pénzt keres újrahasznosítással

Soha nem lehet elég korán elkezdeni az újrahasznosítást, ezt mutatta meg a világnak egy kaliforniai 7 éves kisfiú, Ryan Hickman. Amikor három éves volt, az édesapjával látogatott el egy újrahasznosító központba, Orange County-ban, és állítása szerint ez ihlette, hogy megalapítsa saját újrahasznosító vállalkozását.

Már a látogatást követő napon elkezdte összegyűjteni az újrahasznosítható szemetet a szomszédoktól. Később megalapította a Ryan’s Recycling Company-t, ami már 200.000 palackot és konzervet hasznosított újra, s közben néhány ezer dollárt keresett Ryan-nek. Az egész úgy indult, hogy Ryan megkérdezte a szüleit, adhat-e zacskókat a szomszédaiknak, hogy abba gyűjtsék a műanyag palackokat.

ryan2

A szomszédok örömmel segítettek a fiúnak, ahogy a szülők barátai, és munkatársai is. Négy év alatt Ryan közel 23 ezer kg szemetet hasznosított újra. Orange County-ból szinte mindenhonnan érkezett hozzá szemét. A weboldalán azt írja Ryan, hogy minden héten sok időt tölt a beérkező szemét szortírozásával, és tisztításával, amit aztán a szülei segítségével elcipel az újrahasznosító központig.

ryan4

Ryan vállalkozása meglehetősen sikeres. Közel 10.000 dollárt gyűjtött össze eddig, és további 1.624 dollárt jótékonyságra. Ryan a pénzt vagy az egyeteme finanszírozására fogja felhasználni, vagy megvásárolja belőle saját szemétszállító autóját, saját bevallása szerint még nem döntött. Azt elmondta, hogy szerinte egyre több embernek kellene újrahasznosítania a szemetét. Ezzel akár még pénzt is lehetne keresni, sőt a madarak és tengeri élőlények “nem lesznek betegek a szeméttől és nem halnak meg.”

ryan3

Ryan édesanyja, Andrea azt mondta, hogy Ryan rendkívül szenvedélyesen gyűjti az újrahasznosítható szemetet, és szereti ha másokat is ilyen szenvedélyessé tud tenni. “Mindannyiunkra hatással van, amit csinál. Az utcán nem tudok elmenni eldobott műanyag palackok vagy konzervek mellett, mert valami azt mondja belül, hogy fel kell szednem.”

Forrás: http://www.thecapistranodispatch.com/