Környezetvédelem

Ültetik Trump erdejét, csak éppen neki semmi köze nincs hozzá

2017.08.16. - 12:35  |  Nincs hozzászólás

Sokakat nem hagy nyugodni Donald Trump, klímaváltozásról alkotott véleménye. Ezek közé az aggódók közé tartozik brit klímatudós, egy amerikai PhD hallgató, és egy francia sapkagyártó cég, ugyanis elindították a programjukat a Trump Forest-et, amivel arra ösztönzik az embereket, hogy az amerikai elnök környezetpusztító tevékenységei miatt ültessenek fákat.

"Amikor az ignorancia fákat növeszt." Ez a Trump Forest program alcíme. A programot Dan Price, Jeff Willis és Adrien Taylor indították el márciusban, Új-Zélandon. Akkor Taylor vállalata, az Offcut segített beindítani a dolgot azzal, hogy 1.000 fát ültetett. Az Offcut számára egyébként nem idegen a faültetés, hiszen minden egyes eladott sapka után ültetnek egy fát.

A kezdeményezésre egyre többen figyeltek fel az eltelt időben, már több százan csatlakoztak is a dologhoz, többek között Malawiban, Japánban és az Egyesült Államokban is. A honlapjuk szerint a Trump Forest-et nem a pénz vezérli. Azt remélik, hogy mindenki maga veszi meg, és ülteti el a fákat, s teszi mindezt az amerikai elnök nevében. Alternatívát is kínálnak azoknak, akik nem tudják kivitelezni a faültetést, ők az Eden Reforestation Projects-nek küldhetnek adományt.

forest1

"A világ népességének csak egy rendkívül kicsiny százaléka szavazta meg Trumpot, mégis mindannyiunknak együtt kell élnie a nemtörődömségének következményeivel." - mondta Taylor a BBC-nek, majd hozzátette, hogy a szervezetnek nagyjából egy Kentucky méretű erdőt kéne telepíteniük ahhoz, hogy kiegyenlítsék Trump rendelkezéseit. Azt is megbecsülték, hogy 2025-ig nagyjából 650 megatonna szén-dioxidot kell kiegyenlíteniük. Ehhez pedig több, mint 100 milliárd új fára van szükség, de szerintük kivitelezhető a dolog.

"Nem gondolják, hogy a róla elnevezett erdő csak tovább növeli, a már amúgy is hatalmas egoját?" - kérdezték tőlük. A program alapítói elmondták, hogy sokan panaszkodtak a névválasztás miatt. "Kicsit azt akarjuk, hogy szeresse az erdőt, elvégre ez az ő erdője. Szeretnénk, ha twittelne róla." Sőt abban is látnak realitást, hogy maga az elnök is beszálljon a dologba.

Forrás: http://www.bbc.com/

Rovat további cikkei

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »

Egyre kékebbek lehetnek a világ vizei a klímaváltozással

Egyre kékebb lehet a "kék bolygó": a hőmérséklet emelkedésével a világ...

2019.02.11. - 12:00 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Már a sarkvidéken nyúzzák a BMW elektromos-meghajtású trióját

A 2020-ban és 2021-ben piacra kerülő modellek tesztelése jelen pillanatban...

2019.03.27. - 19:11 tovább »