Megújuló energiaforrások

Nyolc palackból készül a Barca meze

A spanyol Barcelona focicsapatánál a Nike tervezői áldásukat adták arra, hogy a csapat következő évre tervezett szerelését prezentálják a nagyközönség előtt, ami újrahasznosított poliészterből készül – olvasható a csapat honlapján.

A Nike ismét újított: A Barcelona labdarúgócsapatának meze újrahasznosított poliészterből készül, a beszámolók szerint az anyagában nyolc műanyagpalack anyaga is benne rejlik. Ezzel immár a játékosok mezei is környezetkímélő megoldással készülnek.

A külsőt tekintve rengeteg az újdonság. Az elsőszámú szerelésben a gránátvörös-kék sávok ritkábbá váltak az elmúlt évhez képest, illetve határozottan jelen van a mezen a citromsárga szín is. A més que un Club felirat ezúttal a mez bal karjára került, a katalán zászló, a Senyera ismét a hátsó oldalra, a nyak tájékára. Újdonság a mezen, hogy a címer hátoldalán – kívülről nem látható helyen – ott van a ’Tots units fem Forca’ felirat, ami a klub himnuszából való, és értelmét tekintve azt jelenti: „Egységben az erő.” A szerelés jelentősen hasonlít majd a 2005-2006-os idényre kiadott modellhez, hiszen akkor is erőteljes volt a mezen a citromsárga hatás, pontosan ugyanilyen volt a senyera a nyaknál, illetve a mezhez piros nadrág társult. Ez most is így lesz, tehát a 2010-2011-es évben is piros rövidnadrágokban fognak játszani a hazai mérkőzéseken Xaviék. Az idegenbeli szerelés rendhagyó módon zöldes árnyalatú lesz, gránátvörös-kék elemekkel kiegészítve, a hozzá tartozó nadrág pedig sötétkék lesz. Zöld színű Barcelona mezre legutóbb az 1993-1994-es idényben volt példa.