Megújuló energiaforrások

Mindenki bedobhatja a magáét

E-hulladék Szakmai Napot tartott az Electro Coord, amelyen a téma legnagyobb hazai szakértőitől tudhatott meg mindent a közönség az elektromos és elektronikai hulladékok gyűjtésének és újrahasznosításának hazai körülményeiről.

Jövőnk szempontjából kulcsfontosságú témáról volt szó az Electro Coord szakmai napján, hiszen az elektromos termékek megfelelő újrahasznosításával megőrizhetjük az értékes erőforrásokat és megelőzhetjük a környezetre és az egészségre ártalmas hatásokat. Tóth Zoltán, a nonprofit kft. elnökének beszédéből és kisfilmjéből kiderült: az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft-t az elektromos és elektronikai berendezések és eszközök gyártói, az ezen termékek hulladékgazdálkodásával kapcsolatos jogszabályi kötelezettségeik együttes teljesítésére hozták létre.
Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. koordináló szervezetként átvállalja a gyártóktól és a forgalmazóktól az elektromos és elektronikai hulladékok visszavételét, begyűjtését, feldolgozását és hasznosítását.
Az elhasznált, leadott berendezéseket, eszközöket az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. az országos visszagyűjtő hálózata segítségével eljuttatja a feldolgozókhoz, akik az európai előírások szerint feldolgozzák azokat, és a kinyert anyagokat minél nagyobb részben visszaforgatják a termelésbe.
Bemutatta legújabb fejlesztésüket, a Jekkót. Olyan papírból készült kis tárolóról van szó, amely egyszerűvé teszi a kisméretű e-hulladék szelektív gyűjtését otthon is. Rendkívül praktikus, kis helyen is elfér és nem utolsósorban esztétikus is.

Mindenki bedobhatja a magáét.

Mindenki bedobhatja a magáét.

Ezután Nagy Andor,az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának alelnöke tartott rövid beszédet. Elmondta: legfontosabbnak azt tartja, hogy már a gyerekeket arra kell nevelni: éljenek környezettudatosan, hasznosítsanak újra. Erre törekednek munkatársaival, valamint támogatnak minden olyan kezdeményezést mint az Electro Coord-é.

A szakmai nap filmvetítéssel zárult. Leonardo Di Caprio főszereplésével Az utolsó óra című dokumentumfilmet tekintették meg az érdeklődök.

„A globális felmelegedés nem csupán az elsőszámú környezetvédelmi kihívás, amivel ma szemben állunk, de egyike a legfontosabb témáknak, amelyek az egész emberiséget érintik… Mindenkinek ki kell vennie a részét abból, hogy felhívjuk a figyelmet a globális felmelegedésre és a problémákra, amelyekkel emberként szembe kell néznünk, hogy bolygónk jövője számára fenntartható környezetet érjünk el” – Leonardo DiCaprio.

YouTube előnézeti kép