Megújuló energiaforrások

Nem lehet elég korán kezdeni

Oktató, nevelő munkához nyújthat segítséget ez az egyedülálló játékcsalád, melynek segítségével a gyermekek megtudhatják, hogyan hasznosul a napenergia.

XX. század végén még csak sejteni lehetett, hogy milyen következményekkel járhat az emberiség önpusztító életvitele, a föld ásványi anyag tartalékainak kizsigerelése és mindez hogyan befolyásolja életünket.

Napjainkban már kézzelfogható valósággá váltak a különböző szélsőséges időjárási viszonyok, a rengeteg csapadék és az egymást érő légköri frontok megjelenése, azaz a klímaváltozás. Mindez bizonyíthatóan a környezetszennyezés eredménye.
Az ökoiskolák iskolafejlesztő munkájuk és a jövő generációk nevelése során a környezettudatosan cselekvő állampolgár eszményképét tartva szem előtt, hozzájárulnak a környezettudatosabb életvitel kialakításához.
A föld ásványanyag készletének kizsigerelésén túl ismerünk más lehetőségeket is ami alkalmas az emberiség egyre növekvő energiaszükségleteinek kielégítésére.

Ilyen például a napenergia felhasználhatósága, melyet egyre szélesedő területeken alkalmaznak ma már eredménnyel.

Hol máshol, ha nem az iskolában – érdemes elkezdeni a tanítását és az életmódba, gondolkodásba való beépítését ennek a fontos kérdésnek.

A készletből építhető holdjáró autó, szélerőmű, farokcsóváló kutya, turbinás motorcsónak, körben forgó repülő és egy forgó propelleres repülő modell is. Az összeállításhoz nincs szükség ragasztóra vagy csavarokra.
Az egyes játékok elemekre bontva vannak a csomagban és szerelési útmutató alapján könnyen összeállítható. Egy játék elemei többféle eszköz összeállítására is alkalmas.
A gyermek játékos formában tanulja meg, hogyan is működik a világ, megfigyel, utánoz és az egyénisége részévé válik az adott cselekvés.

A készletet itt tudod megvásárolni.

YouTube előnézeti kép